Bjud in besökare

Av155cm.se

Bjud in besökare

Att ordna en öppen trädgård och bjuda in besökare kan vara väldigt jobbigt, men det ligger också en del arbete bakom allt. Här ger vi lite mer information om öppen trädgård och om att bjuda in besökare till sin tomt.

Annonsera om öppen trädgård

I tidningen Land kan man annonsera om att man har öppen trädgård. Det kan också vara klokt att annonsera i lokaltidningar, samt att skriva ut på sociala medier vad som gäller. Ska till exempel hundar vara tillåtna? Ta med det i annonsen!

Håll koll på gästerna

När man bjuder in till öppen trädgård är det dock viktigt att man håller koll på gästerna. Det kan hända att plantor grävs upp eller att de tas sönder. Barn kan många gånger vara lite extra nyfikna av sig och vilja peta på växterna. Att placera mer ömtåliga växter högt upp eller bakom till exempel kompostgaller kan vara väldigt smart. Har man några plantor man är väldigt rädd om kan man också spärra av delar av trädgården. Bara för att vissa delar av trädgården är öppen måste inte allt vara fritt att besöka.

Ordna sittplatser

För att undvika att gästerna slår sig ner överallt kan man med fördel ordna olika sittplatser. Sätt ut lite storlekar, bänkar och annat så de kan sätta sig.

Måste trädgården vara stor?

Nej, trädgården måste inte vara stor för att man ska kunna ha en öppen sådan. Det kan räcka bra med att man har lite mer speciella växter, eller vackra träd som man vill visa upp.

Om författaren

155cm.se