Rensa undan skräp

Av155cm.se

Rensa undan skräp

Ett annat sätt att undvika skador på är genom att rensa bort skräp som inte hör hemma i trädgården.

Samla återvinning

Återvinning som kartong, papper och glas ska lämnas i behållare som tillhör Förpacknings- och tidningsinsamlingen och containrarna finns på flera ställen i hela Sverige. Samla ihop all återvinning som finns i trädgården och kör bort den. Glassplitter och annat kan göra allvarlig skada på både människor och djur.

Kör iväg gammalt virke

Gammalt virke kan innehålla spikar och annat vasst. Om det inte ska användas, och inte kan förvaras bra bör det också köras till tippen eller skänkas till någon som vill ta hand om det. Gamla brädor som bara ligger slängda är inbjudande för barn att klättra på, och vassa spikar kan ge fula sår. Det är dessutom lätt att trampa fel på brädor som gömmer sig i lite högre gräs.

Plocka spik

Ibland kan det ligga spik och skruv på tomten. Så är ofta fallet om man renoverat, eller om tomten är gammal. Det kan också vara någon som tappat vassa nitar eller annat. Plocka upp dem innan någon skadar sig! Du eller ett barn, eller något djur kan trampa på vassa föremål, och kanske råkar du köra på en spik med bilen, med punktering som följd.

Om författaren

155cm.se