Rusta din trädgård med solpaneler

Avhannah

Rusta din trädgård med solpaneler

Solpaneler och solceller är idag något som de allra flesta har kunskap om. Även om du inte vet exakt hur de fungerar, har du säkerligen ändå greppat hur de omvandlar solens strålar till energi. Det vanligaste är att solpaneler installeras för att producera el till det egna hemmet, men visste du att panelerna också kan komma till stor användning i din trädgård?

När vårens värmande strålar lyser får växterna och jorden all näring som behövs. Dock behöver de också vatten, för utan vatten torkas allt snabbt ut. Här kan du antingen välja att själv dra runt med vattenkannan eller så kan du installera solcellsdriven trädgårdsbevattning.

Hur fungerar självbevattning med solceller?

Att använda solenergi för att vattna trädgården är en mycket smart och kostnadseffektiv lösning för dig som inte kan, hinner eller vill vattna trädgården dagarna i ända. Systemet fungerar i princip på samma sätt som soldrivna lampor. Självbevattningssystemet är anslutet till en panel som samlar upp energi från solen. När det finns tillräckligt mycket energi startar vattenspridaren.

Om författaren

hannah administrator